Formira se moćni tim Lakersa: Nakon Jamesa, potpisala još trojica

Stvara se tim za titule

Formira se moćni tim Lakersa: Nakon Jamesa, potpisala još trojica

Edmir Škorić

ESPN je objavio da će dosadašnji član Cleveland Cavaliersa LeBron James na novom angažmanu zaraditi 154 miliona dolara, a potpisuje na četiri godine.

James će biti vođa novog tima Lakersa, a za očekivati je da se Kralju pridruži još neko zvučno ime. Sve više se špekuliše da bi to mogao da bude Kawhi Leonard, koji je odlučio da napusti San Antoni Spurse.

Što se ostalih tiče, Lance Stephenson je potpisao jednogodišnji ugovor za 4,5 miliona dolara, a dolazi iz Indiane i dobro se poznaje s Jamesom, dok je slobodni agent Kentavious Caldwell-Pope produžio na godinu i dobiće 12 miliona.

Caldwell-Pope se pridružio Lakersima prošlog ljeta na jednogodišnji ugovor od 18 miliona dolara, nakon čega je u prosjeku imao 13,4 poena po utakmici.

Roster je pojačao i Javal McGee, čovjek koji je u prošle dvije godine osvajao titule sa Golden State Warriorsima. McGee je bio rival LeBronu tokom prošla dva velika finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi