Odlučio je: LeBron James novi igrač Los Angeles Lakersa!
Po drugi put napustio Cleveland

Ugovor na četiri godine

Odlučio je: LeBron James novi igrač Los Angeles Lakersa! · Udarna vijest

Midhat Šljivak

LeBron James novi je igrač Los Angeles Lakersa.

Jedan od najboljih košarkaša svijeta odlučio je napustiti Cleveland Cavalierse i večeras je dogovorio četverogodišnji ugovor sa Los Angeles Lakersima.

Iako je pregovarao sa velikim brojem ekipa, na kraju je LBJ očekivano potpisao za Lakerse, a ugovor sa timom iz Grada Anđela će mu donijeti 154 miliona dolara za četiri sezone.

James je u NBA ligu stigao 2003. godine. Igrao je sedam godina u Clevelandu, da bi 2010. godine otišao u Miami Heat kojeg je vodio do dvije titule prvaka.

Ipak, 2014. godine se vraća u Cavse kojima dvije godine kasnije donosi dugo očekivani naslov prvaka, ali je ovog ljeta odlučio da je vrijeme da se krene dalje i on će postati novi član Lakersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti