Francuzi odabrali košarkaše za Eurobasket

Protivnik selekcije BiH

Francuzi odabrali košarkaše za Eurobasket

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vincent Collet odabrao je košarkaše koji će igrati na predstojećem Eurobasketu, ali u utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Protivnik selekcije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za SP, ali i na Eurobasketu odabrao je najjače moguće snage.

Tu je veliki broj NBA igrača, poznatih imena iz evropske košarke i Francuska će ponovo biti kandidat za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

Collet je odabrao ove košarkaše: Andrew Albicy, Isaia Cordinier, Moustapha Fall, Evan Fournier, Rudy Gobert, Thomas Heurtel, William Howard, Mouhammadou Jaiteh, Timothe Luwawu-Cabarrot, Theo Maledon, Amath M'Baye, Frank Ntilikina, Elite Okobo, Vincent Poirier, Terry Tarpey, Victor Wembanyama, Guersohon Yabusele.

Francuska će u Bosnu i Hercegovinu stići 27. augusta u duelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a to će biti i zagrijavanje za meč na EP kojeg će bh. tim s Francuskom odigrati 6. septembra.

BiH i Francuska u su kvalifikacijama za Mundobasket još u grupi s Litvanijom, Crnom Gorom, Češkom i Mađarskom.

Što se prvenstva Evrope tiče ove selekcije će za rivale imati Njemačku, Sloveniju, Litvaniju i Mađarsku.

Promo

Top Komentari

zgembo.popuslic
Svaki poraz ispod 20 razlike protiv ovakve ekipe je uspjeh
3 3
adonii
Samo mogu reci da ovdi u ovoj Francuskoj nema 4 prava Francuza ovo sve invazija drugih zemalja...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi