Zmajevi protiv Golijata: Prije nekoliko dana "kiklop" iz Irana, sutra "mršavi div" iz Francuske

Novi težak ispit

Zmajevi protiv Golijata: Prije nekoliko dana "kiklop" iz Irana, sutra "mršavi div" iz Francuske

A. Čaušević

Prije nekoliko dana bh. reprezentativci u sjedećoj odbojci su najbolje osjetili kako je to igrati protiv fizički daleko superiornijeg protivnika, sutra nešto slično očekuje košarkaške reprezentativca BiH protiv Francuske. 

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci nisu uspjeli osvojiti svjetsko zlato nakon što su u finalu poraženi od Irana koje predvodi 35-godišnji Morteza Mehrzad.

Iranski kiklop je visok 246 centimetara, težak 140 kilograma, a njegovo stopalo je dužine od čak 39 centimetara što znači da je protiv njega nemoguće igrati. 

Da li je moguće igrati protiv novog čuda francuskog sporta Victora Wembanyama košarkaški bh. reprezentativci će saznati u ponedjeljak kada ih čeka nastavak kvalifikacija za Mundobasket.

Snagu mladog Francuza su prije nekoliko dana na svojoj koži najbolje osjetili Litvanci koji su doživjeli šokantan poraz na domaćem parketu 65:90.

Ovaj 18-godišnjak je meč završio sa 20 poena, uz sedam skokova i jednu asistenciju. Na parketu je proveo nešto manje od 24 minuta što dovoljno govori o njegovoj dominaciji.

Oglasi

Sa svojih 220 centimetar visine i 90 kilograma težine Wembanyama je i odličan šuter, a to je pokazao i na posljednjem treningu Francuske.

Naime, ovaj itekako talentovani košarkaš je bez problema pogodio sa centra terena. Njegova reakcija je bila kao da mu je to sasvim normalna pojava.

Raspon ruku ovog 18-godišnjaka je nestvarnih 244 centimetara, a kada podigne ruke u njemu je gotovo tri metra visine. Ima jasan cilj u košarci.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Uvijek pokušavam napraviti nešto što niko drugi nije. Za sada mi to ide dobro. Cilj mi je da budem originalan i nešto što nikada ranije niste vidjeli", rekao je prije nekoliko sedmica.

Sasvim je jasno odakle prijeti najveća opasnost za izabranike Adisa Bećirgića pa će biti interesantno za vidjeti kako će se Amar Gegić i društvo snaći protiv francuskog čuda od djeteta.

Top Komentari

user1647539682
Ja tog kiklopa nisam ni vidio ,nadam se da necu ni ovog "Diva"
2 0
C.Banks
Jedva cekam da vidim onog momka. Da ga hoce Keno stavit u džep
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi