Francuska pobjedom u Rusiji zaključila perfektne kvalifikacije

Svih šest pobjeda u grupi E

Francuska pobjedom u Rusiji zaključila perfektne kvalifikacije

Košarkaška reprezentacija Francuske večeras je kao gost savladala Rusiju rezultatom 84:78 i tako upisala i svoju šestu pobjedu u isto toliko utakmica u grupi E.

Snažni sastav Francuza mučio se sa Rusima u prvom poluvremenu. Prva četvrtina završila je neriješenim rezultatom 22:22, a Francuska je u drugoj dionici slavila sa 22:20 i tako na odmor otišla pri vodstvu 44:42.

Rusi su i u drugom poluvremenu pružali veoma dobar otpor favorizovanim Francuzima, koji su na kraju ipak uspjeli da opravdaju taj epitet i dođu do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su De Colo i Fournier sa po 15 poena, a dvocifreni su još bili Batum (13), Huertel (12) i Fall (11). Ruse je sa 24 poena predvodio Khvostov, koji je bio i najefikasniji pojedinac utakmice.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Francuska i Rusija su, uz Bosnu i Hercegovinu, još prije posljednjeg kola obezbijedile put u naredni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi