Rusija slavila u Belgiji i poslala BiH u drugi krug kvalifikacija!

Naš tim ide dalje

Rusija slavila u Belgiji i poslala BiH u drugi krug kvalifikacija!

E. Čaušević

Košarkaši Rusije savladali su večeras kao gosti Belgiju (84:66) u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a ova pobjeda je najbolje došla našem timu koji se plasirao u drugu rundu kvalifikacija iako smo večeras deklasirani u Mejdanu protiv Francuske.

Belgijanci su dosta bolje otvorili večerašnju utakmicu i u prvoj četvrtini imali su prednost na svojoj strani (23:20). U drugoj dionici gledali smo dosta izjednačenu igru na obje strane, ali Belgijanci su se jako dobro nosili protiv Rusije i na odmor se otišlo kod prednosti 47:45 za domaći tim.

Iako su domaći košarkaši jako dobro ušli i u treću četvrtinu na kraju su Rusi došli do preokreta. U finišu treće dionice vezali su nekoliko odličnih napada, te su uspjeli da dođu do pet poena prednosti (65:59) pred posljednjih deset minuta utakmice.

U zadnjoj dionici Rusi su uspjeli da naprave seriju od 4:0 i tako dođu do deset poena prednosti nad Belgijom. Već tada je bilo jasno da će se Belgija teško vratiti u meč i bilo je samo pitanje kojim rezultatom slaviti gostujući tim. Rusi su upisali pobjedu rezultatom 84:66.

Belgijanci zbog ovog poraza nisu uspjeli da ostanu u igri za plasman dalje, a ovaj rezultat se slavi u Tuzli. Bh. košarkaši idu u drugi krug kvalifikacija bez obzira na rezultat u zadnjem kolu, ali veoma bitno je da dobijemo ovaj meč zbog prenosa bodova u naredni krug.

Zadnje kolo kvalifikacija igra se za tri dana, a Belgija će ponovo igrati pred svojim navijačima protiv naše reprezentacije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kvalifikacije za SP, 5. kolo:

Belgija - Rusija 66: 84 (23:20, 24:25, 14:22, 5:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi