Francuzi na SP-u, Kulagin junak Rusije, zakomplikovalo se u grupi gdje je Srbija
Francuska je pobjedom nad Češkom izborila plasman na Mundobasket, Češka također ide dalje, a vjerovatno i Rusija koja je uz pomoć Kulagina slomila Fince

Kvalifikacije za Mundobasket

Francuzi na SP-u, Kulagin junak Rusije, zakomplikovalo se u grupi gdje je Srbija

E. Škorić

U grupi L u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo se zakomplikovalo nakon što je Gruzija pobijedila Estoniju u gostima sa 80:73.

U istoj grupi je Srbija ranije poražena od Izraela, dok je Grčka bila bolja od Njemačke sa 92:84 i Grci su prije posljednjeg kola vodeći sa 18 bodova, Nijemci imaju 17, a Srbi 14. Gruzija i Izrael su dosad osvojili po 12 bodova.

Ioannis Bourousis je ubacio 25 poena uz 7 skokova kod Grčke, dok je 19 dodao Giannoulis Larentzakis. Na drugoj strani Robin Benzing je ubacio 27 poena.

U našoj grupi K Francuska je slavila u Češkoj sa 79:65 i tako je osigurala plasman na SP. Amath M'Baye je ubacio 18, a Paul Lacombe 15 poena u trijumfu Francuza. Kod Čeha je Vojtech Hruban sa 20 poena bio najraspoloženiji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Rusija je stigla do važne pobjede protiv Finske, koju je dobila sa 77:75 u gostima i to tek nakon produžetka. 

Dmitri Kulagin je bio junak Rusa sa 26 poena, sedam skokova i 5 asistencija, dok je 10 dodao Vitali Fridzon. Rusi dočekuju Češku u zadnjem kolu, no oni su već sada na dobrom putu da idu na SP u Kinu. Teško da će na kraju ostati bez plasmana na smotru najboljih svjetskih selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije