Senzacija u Bugarskoj: Francuske zvijezde izgubile od hrabrih Bugara

Veliko iznenađenje

Senzacija u Bugarskoj: Francuske zvijezde izgubile od hrabrih Bugara

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bugarske napravila je pravu senzaciju i pobijedila je večeras pred svojim navijačima selekciju Francuske rezultatom 74:68.

Odigrali su Bugari fantastičan meč i na kraju su slavili pobjedu kojom su povećali šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, što svakako ne odgovara selekciji BiH.

Bugari su imali fantastično otvaranje meča. Pogađali su apsolutno sve u odnosu na Francuze i na nešto manje od dvije minute do kraja prvog perioda stvorili su čak 11 poena prednosti, 26:15.

Ipak, u finišu prve dionice Francuska pojačava odbranu, a u napadu je proradio trio Batum-Jackson-Lacombe i nakon deset minuta igre bilo je samo minus tri u korist domaće selekcije, 26:23 uz promašeni šut Lacombea za izjednačenje.

Drugi period nastavljen je serijom Francuza iz prve dionice (10:0) i po prvi put Francuska je povela početkom druge četvrtine (26:28).

Imali su potom izabranici Vincenta Colleta u nekoliko navrata i četiri poena prednosti. Međutim, nisu uspjeli da naprave razliku što je Bugarska iskoristila da ponovo dođe u vodstvo i na odmor su domaći otišli sa poenom prednosti 45:44.

Izjednačena košarka igrala se i u trećem periodu. Obje selekcije imale su periode igre u kojima su bile bolje, a Bugarska se niti u jednom trenutku nije predavala protiv favorizovanih rivala.

Nakon 30 minuta igre domaća selekcije je i dalje vodila i ponovo je bio poen prednosti (59:58).

Ključne minute bugarski košarkaši su odigrali odlično. Napravili su seriju poena (8:0) i otišli su na šest razlike, 72:66 na dvije minute do kraja.

Francuzima više povratka nije bilo. Bugarska je mirno završila meč i došla je do pobjede koja im daje dobre šanse za plasman na SP, dok su Francuzi doživjeli prvi poraz.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dee Bost je sa 17 poena vodio Bugarsku do trijumfa, Dimitar Dimitrov je dodao 16, dok je kod Francuske Nicolas Batum ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi