Francuzi srušili SAD

Amerikanci idu kući bez medalje

Francuzi srušili SAD

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je danas savladala selekciju SAD-a rezultatom 79:89.

Prvi period donosi izjednačenu košarku sa obje strane. Oba tima su imala periode igre u kojima su bili bolji, smjenjivali su se u vodstvu, a nakon deset minuta igre rezultat je glasio 18:18.

Francuzi međutim gotovo cijelim tokom druge dionice imaju prednost. Igrali su jako dobro u odbrani, pogađali su šuteve, pa su na odmor otišli sa šest poena prednosti, 39:45.

Imala je Francuska tokom trećeg perioda u nekoliko navrata i plus deset. Gobert i Fournier su igrali zaista odlično, dok je sa druge strane jedino Donovan Mithcell bio raspoložen i on je održavao SAD u igri, pa je na nešto više od dvije minute do kraja pogodio za izjednačenje rezultata na 60:60.

Stao je potom šut Francuze, Amerikanci su preuzeli vodstvo i na ulasku u posljednju četvrtinu selekcija Gregga Popovicha ima tri poena prednosti, 66:63.

Održavala je ekipa SAD-a prednost tokom posljednjeg perioda, ali se Francuzi nisu predavali, te trojkom Ntilikine dolaze do izjednačena na četiri minute do kraja 76:76.

Zatim je Forunier uspio da pogodi za vodstvo Francuza, Gobert također kuca za 76:80 na tri minute prije kraja za finu prednost tima Vincenta Colleta.

Odličnom odbranom u ključnim trenucima Francuzi su sačuvali prednost sa linije slobodnih bacanja, srušili su Amerikance i idu u polufinale Svjetskog prvenstva.

Fournier sa 22 i Gobert sa 21 poenom su predvodili Francuze, dok je na drugoj strani Mitchell ubacio 29.

SP, četvrtfinale:

SAD - Francuska 79:89 (18:18, 21:27, 27:18, 13:26)

SAD: Barnes 4, Brown 9, Harris 5, Lopez, Middleton 5, Mitchell 29, Plumlee, Smart 11, Tatum, Turner 2, Walker 10, White 5.

Francuska: Albici 5, Batum 6, De Colo 18, Fournier 22, Gobert 21, Labeyrie, Lacombe, Lessorte 3, M'Baye 2, Ntilikina 11, Poirier, Toupane 1.

Top Komentari

Edin Merlin
Baš me zanima šta bi bilo da su igrali za USA superstars !!!
21 3
gaziiiiJAaaa
CUJ IDU KUCI..majstore imaju jos 2 utakmice odigrati..svako moze pisati tekstove..
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi