Poznati svi parovi četvrtfinala Mundobasketa: Kostur "spaja" Srbiju i Ameriku!

Utakmice se igraju sutra i prekosutra

Poznati svi parovi četvrtfinala Mundobasketa: Kostur "spaja" Srbiju i Ameriku!

Sjedinjene Američke Države su savladale Brazil i tako definitivno "gurnule" reprezentaciju Češke među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Postali su tako poznati i svi parovi četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine, SAD će odmjeriti snage sa Francuskom, Španija sa Poljskom, a Australija sa Češkom.

Ukoliko reprezentacija Srbije eliminiše Argentinu, a SAD Francusku, u polufinalu ću se sastati upravo selekcije koje sa klupa predvoe Đorđević i Popovich. Dakle, postoji vrlo velika šansa da ćemo u polufinalu vidjeti duel SAD-a i Srbije što je okršaj koji brojni ljubitelji košarke iščekuju od samog početka Mundobasketa.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Drugi polufinalni par činit će bolje selekcije iz preostala dva četvrtfinalna duela - Australija - Češka i Španija - Poljska.

Utakmica Argentina - Srbija se igra sutra od 13:00 sati po našem vremenu, dok duel Španije i Poljske počinje dva sata kasnije. Preostali četvrtfinalni mečevi su zakazani za srijedu.

Top Komentari

ZoLovernj
E tek sad počinje prvenstvo za nas. Tek sad će Jokić da počne pišati po protivnicima uz Bogdana i ostatak ekipe. Nemamo lošeg pojedinca... Donesi kući zlato što se zlatiii !! S R B I J A
1 6
Sanel1980
Pitanje je hoce li Srbija uopste prezivjeti Argentinu,sacekajmo cetvrtfinale pa da vidimo.Takodje ce sad morati podici igru ako zele prolaz protiv francuza.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi