"Ne prihvatam da su Amerikanci bolji od nas dok to ne dokažu na terenu..."

Pobjednički mentalitet kod Francuza

"Ne prihvatam da su Amerikanci bolji od nas dok to ne dokažu na terenu..."

S. Grebović

Svjetsko prvenstvo u Kini lagano ulazi u samu završnicu, a danas su na rasporedu prve dvije utakmice četvrtine finala.

Utakmicom Argentina-Srbija danas od 13 sati počelo je četvrtfinale, dok će od 15 sati snage odmjeriti Poljska i Španija.

U jednoj od najzanimljivijih dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva, Australija je savladala Francuze u dramatičnoj završnici sa 100:98  i poslala ih na megdan Sjedinjenim Američkim Državama.

"Odigrali smo nevjerovatan meč. U prvom poluvremenu smo bili odlični u odbrani i tako pokrili mekan napad. Posle toga nam je proradio šut, ali utakmica je otišla u potpuno ludom smjeru. U košarci je napad uvijek korak ispred odbrane, a tako je bilo i danas. Za nas je ovo srceslamajući poraz koji ima ozbiljne posledice. Ne krivim nikoga, čestitao sam mojim igračim poslije utakmice. Rekao sam im da ne spuštaju glave i da ne klonu duhom. Očigledno je da nećemo biti favoriti protiv Amerikanaca koji su najjača ekipa na turniru, ali dok to ne dokažu na terenu protiv nas, živi smo”, kaže Collet.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dodatni problem je što Francuzi moraju iz grada Nandging u 1.300 kilometara udaljeni Donguan gde ih već čekaju Amerikanci koji su se tamo preselili iz obližnjeg Shenshena (70 kilometara udaljenosti).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi