Amerikanci ipak prejaki za Brazil

Mundobasket

Amerikanci ipak prejaki za Brazil

E. Škorić

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su Brazil sa 89:73 u posljednjoj utakmici druge faze Svjetskog prvenstva.

SAD s maksimalnim učinkom dočekuje nokaut fazu, a narendi rival bit će joj Francuska, koja je danas poražena od Australije u dramatičnom meču. Brazil nije uspio proći dalje, pa će Češka biti protivnik Australiji u četvrtfinalu.

Inače, Brazil se jako dobro držao većim dijelom meča, nije dozvoljavao Amerikancima da prerano završe posao, mada su zakazali u zadnjih 10 minuta i to ih je na kraju koštalo ozbiljnijeg poraza od 16 razlike.

Turner je ubacio 16 poena za SAD, baš kao i Kemba Walker, dok je na drugoj strani Varejao ubacio 14 poena uz sedam skokova. Vitor Benite je meč završio s 21 poenom.

SAD - Brazil 89:73

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

SAD: Barnes 10, Brown 11, Harris 8, Lopez, Middleton 9, Mitchell 6, Plumlee, Smart 9, Tatum, Turner 16, Walker 16, White 4.

Brazil: Barbosa 14, Benite 21, Caboclo 6, Garcia 5, Huertas 7, Lima, Louzada, Luz 2, Mateus, Sousa 4, Varejao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi