Gajić briljirala u pobjedi nad Čelikom

Zeničanke poražene u Sloveniji

Gajić briljirala u pobjedi nad Čelikom

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika, aktuelne prvakinje i osvajačice Kupa BiH večeras su u svojoj drugoj utakmici Regionalne lige poražene u Slovenije od ekipe Celja rezultatom 78:73 (21:19, 13:18, 21:19 i 23:17)

Zeničanke su u prvom kolu bile bolje od Trešnjevke, dok je Celje u utakmicu ušlo sa dva poraza u dvije utakmice. Utakmica je od početka bila neizvjesna, prvu četvrtinu domaće su riješile u svoju korist, ali su gošće iz Zenice odlično odigrale drugi period, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 34:37 za Čelik.

U trećoj dionici, Zeničanke su povećavale svoju razliku, koja je u jednom trenutku iznostila 10 poena razlike, ali ekipa Celja se do kraja treće četvrtine vratila, te se u posljednju dionicu ušlo pri rezultatu 55:56 za Čelik.

U posljednjoj četvrtini više koncentracije su imale košarkašice Celja, koje su zabilježile prvu pobjedu u ovoj sezoni, dok je Čelik zabilježio prvi poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasnija igračica u domaćoj ekipi bila je reprezentativka BiH, sjajna Marica Gajić koja je za 31. minutu provedenu na parketu ubacila 25 poena uz nevjerovatnih 14 skokova. Odlična je bila i Dojkić sa 16, te Slosnjak sa 10 poena.

U redovima poražene ekipe briljirala je Tamara Kapor, sa 31 poen, te po pet skokova i asistencija. Odlična je bila i Nataša Popović sa 17 poena i 14 skokova, dok je Aldijana Iriškić ubacila 13 poena u poraženoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.