Gandini: Trenutni cilj je nastaviti prvenstvo

Prvi čovjek italijanske košarke

Gandini: Trenutni cilj je nastaviti prvenstvo

Na današnjoj telefonskoj sjednici košarkaškog saveza Italije potvrđeno je da je cilj nastaviti tamošnje košarkaško prvenstvo. 

Potvrdio je to novinarima i novoizabrani predsjednik italijanske Serie A Umbrto Gandini na video konferenciji koju je sazvao i govorio o sudbini košarkaškog prvenstva u zemlji koja je najviše stradala od pandemije koronavirusa.

"Naš cilj je da od neke točke nastavimo ovo prvenstvo" - rekao je Umberto Gandini i dodao:

"Ipak, najveći prioritet je zaštititi zdravlje igrača tako da će se naša liga nastaviti tek u onom momentu kad ne bude više nikakvog rizika. Ukoliko se sezona ne nastavi, tj. bude otkazana sve naše odluke bit će donesene na osnovu sadašnjeg poretka u svim natjecanjima pod ingerencijom našeg saveza" - kazao je predsjednik Serie A.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Podsjetimo, velika većina timova u Italiji susrela se s masovnim odlascima stranih, posebno američkih košarkaša a trener Virtusa Aleksandar Đorđević otvoreno je kritizirao te postupke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije