"LeBron James je daleko bolji all round igrač od Michaela Jordana"
Foto - Screenshot

Payton tvrdi

"LeBron James je daleko bolji all round igrač od Michaela Jordana"

M. Šljivak

NBA legenda Gary Payton tvrdi da je LeBron James daleko bolji all-round igrač od Michaela Jordana.

Rasprave o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena nikada ne prestaju. Ipak, po mnogima mjesto broj jedan zauzima čuveni Michael Jordan.

Ipak, ako je suditi po Garyju Paytonu, on vjeruje da je LBJ daleko raznovrsniji košarkaš i samim tim mnogo bolji igrač od Jordana.

"LeBron James je bolji 'all-round' igrač, daleko bolji od Michaela Jordana", rekao je Payton i dodaje:

"LeBron radi sve. Dodaje bolje od Jordana, dribla malo bolje od Jordana, ne šutira bolje, ali zato bolje skače", rekao je Payton.

Oglasi

Ove njegove riječi izazvale su veliku pažnju na društvenim mrežama. Mnogi ne mogu da vjeruju da je nešto tako uopšte i izjavio.

Mnogi Paytona smatraju mrziteljem njegovog letećeg visočanstva i smatraju da je nakon ovog sasvim jasno da Gary mrzi nekada velikog rivala.

Čuveni 'The Glove' nije volio Jordana tokom njihovih ratova u NBA ligi sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, a MJ ga je zaustavio na putu do prstena sa Seattle SuperSonicsima 1996. godine.

Payton je na kraju ipak uspio da osvoji titulu prvaka na zalasku karijere s Miami Heatom 2006. godine. Pored Heata i SuperSonicsa igrao je još za Boston Celticse, Milwaukee Buckse i LA Lakerse.

Smatraju ga jednim od najboljih playmakera svih vremena, a u karijeri je na omjeru od 16.3 poena i gotovo sedam asistencija po meču.

Top Komentari

adi4
Ovog jos uvijek proganjaju duhovi iz proslosti.
3 0
K79
tako je kad te neko u toku karijere ubije u pojam mada sam u onoj finalnoj seriji svim srcem navijao za Sonicse al Michael je jednostavno bio prejak:D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi