Gašić: Pobjeda se nameće kao imperativ, druge opcije nemamo
Košarkaši Slobode i pored svih problema koji su ih zadesili, očekuju pobjedu u sutrašnjem susretu protiv Radnika

Tuzlaci žele prekinuti seriju poraza

Gašić: Pobjeda se nameće kao imperativ, druge opcije nemamo

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 8.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše , ekipa Slobode na svom parketu dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine. Tuzlaci pored mnogo problema koje imaju s igračkim kadrom, jer u ekipi iz Tuzle prava je bolnica, ne odustaju od pobjede protiv gostiju iz Bijeljine. 

Tim povodom u klubu sa Kapije organizirana je press-konferencija a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Velimir Gašić i košarkaš Emir Čerkezović.

"Nadam se da je iza nas veoma težak period sa sutrašnjom utakmicom.Imamo dosta problema sa igračkim kadrom, ali ja to nikada nisam želio da spomenem, da bih protivniku dao više elana. Suština je u sljedećem da od utakmice sa Širokim Brijegom, koja se igrala četvrtog novembra, mi konstantno imamo osam košarkaša na raspolaganju i tako gotovo mjesec dana. Kada ih deset dođe na trening mi to proslavimo zaista. Ovo nije nikakva alibi priča, jer to mi nije potrebno ja nisam takav trener i takva osoba.Mi imamo svoj cilj, napraviti reprezentativce Bosne i Hercegovine njih što više, privući što više publike,boriti se za Ligu za Prvaka za titulu, što da ne ali ništa preko noći ne može doći. Recite mi vi što može subotom privući dvije-tri hiljade ljudi u dvoranu osim košarke, i hvala im što dolaze na svaku utakmicu. Nama ako je u cilju da nešto urušavamo, odnosno imamo tako što na umu, onda daleko nećemo dogurati", rekao je Gašić te dodao:

"Što se tiče utakmice sa Radnikom, mi druge opcije osim pobjede nemamo. Neće biti nimalo jednostavno jer je Radnik je jedna jako kvalitetna ekipa. Maksimalno zalaganje na terenu i koncentracija svih 40 minuta su stvari koje će nam na kraju dati pozitivan rezultat"

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):


Košarkaš Emir Čerkezović također nije krio optimizam pred sutrašnji susret.

"Nalazimo se u rezultatskoj krizi, ali to nam ne smije biti opravdanje za sutrašnju utakmicu. Želimo ostvariti pobjedu, kako bih bili korak bliže Ligi za Prvaka. Koncentracija, i zadnju kap znoja ostaviti za pobjedu, jer o porazu u sutrašnjoj utakmici ne smijemo ni razmišljati", kratak je bio Čerkezović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi