Gasol: Motivacija je još uvijek ista, ne razmišljam o povlačenju
Španski centar još uvijek ima želju da nastupa za reprezentaciju

Marc Gasol o nastupu na Svjetskom prvenstvu

Gasol: Motivacija je još uvijek ista, ne razmišljam o povlačenju

E. Dindić

Košarkaš Toronto Raptorsa Marc Gasol rekao je da još želi da uživa u svojoj reprezentativnoj karijeri i da još nije odlučio kada će se povući iz reprezentacije. 

On će biti dio reprezentacije Španije koja će nastupiti ove godine na Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Sama pomisao na potencijalno osvajanje Svjetskog prvenstva mi baš baci osmijeh na lice i podsjeti me na najsjajnije trenutke u dresu moje države. Igramo dobro i mislim da možemo do samog vrha. Osvajanje Svjetskog prvenstva je nešto o čemu sanjaš čitav život."

Gasol je imao 21 godinu kada je sa selekcijom Španije podigao trofej namijenjen prvaku svijeta. Sada polako razmišlja o trenutku kada će se povući iz reprezentacije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Znam da se kraj bliži, imam to u glavi, ali ne razmišljam o tom trenutku. I dalje imam veliku motivaciju, kada sam počinjao da igram za reprezentaciju. Uživam u svakom trenutku sa saigračima", rekao je Gasol i dodao:

"Želim da pomognem Španiji koliko mogu, da osvojimo još neku medalju ili trofej prije nego odem u penziju. Čim se završi NBA sezona, moj fokus je na reprezentaciji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi