Gazda GSW: Kerr ostaje s nama

Joe Lecob nema dilemu

Gazda GSW: Kerr ostaje s nama

S. Grebović

Golden State Warriorsi su u noći sa petka na subotu stigli do šampionskog NBA prstena, trećeg u posljednje četiri godine, sa klupe predvođeni trenerom Stevom Kerrom.

Vlasnik kalifornijskog tima Joe Lecob govorio je poslije velikog uspjeha o budućnosti tima i tome ko će biti trener u narednoj sezoni, budući da 52-godišnji trener Steve Kerr mora da produži ugovor kako bi ostao na klupi „Ratnika".

"Sredićemo to tokom ljeta", izjavio je Lecob za ESPN nakon osvojene titule i još je dodao:

"Neka se trener Kerr sada malo odmori, ali ja sam uveren da ćemo to obaviti. On želi da ostane sa nama, a mi želimo dugotrajan ugovor, mislim da ćemo se lako dogovoriti."

Kao prvi trener tima radi od 2014. godine kada je nasledio Marca Jacksona na klupi Golden Statea, a sa Warriorsa je osvojio šampionski prsten u tri navrata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi