Durant: Zar je bitno što Curry nije MVP?

KD ponovo proglašen najkorisnijim igračem NBA finala

Durant: Zar je bitno što Curry nije MVP?

Golden State Warriorsi su sinoć savladali Cleveland Cavalierse rezultatom 108:85 u četvrtoj utakmici NBA finala i tako sa 4-0 u pobjedama stigli do nove titule prvaka.

Odbranili su Warriorsi titulu prvaka, a Kevin Durant je odbranio svoju MVP titulu NBA finala.

Iako je i Curry pružao odlične partije tokom finalne serije, te je sinoć bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 37 poena, prestižno priznanje je ponovo otišlo u ruke Kevina Duranta.

Durant je u posljednjoj pobjedi Warriorsa upisao tripl-double sa 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija, dok je tokom finalne serije u prosjeku bilježio 28.8 poena, 10.8 skokova i 7.5 asistencija po utakmici.

Ne može se reći da je bila greška što je titula najkorisnijeg igrača finala otišla u ruke Kevina Duranta, ali ima i onih koji smatraju da je ista mogla pripasti i Stephu Curryju.

Da li je Curry trebao biti MVP, pitanje je koje su novinari postavili i Kevinu Durantu nakon sinoćnje pobjede, a sjajni košarkaš Warrirosa nije bio previše oduševljen istim.

"Zar je bitno? Da li je? Osvojili smo dva naslova prvaka uzastopno. Mislim da nikoga ne brinu takve stvari poput MVP nagrade. Ponosan sam što smo večeras izašli na parket i odigrali sjajnu utakkmicu. Uspjeli smo zatvoriti seriju, to je ono što je nama bitno. Svi želimo nešto što je veće od nas samih", poručio je Kevin Durant.

Inače, najkorisnijeg igrača NBA finala bira 11 predstavnika medija. Njih sedam je sinoć bilo za Duranta, dok su preostali smatrali da nagradu zaslužuje Curry.

Bilo kako bilo, Durant je postao 11 igrač u historiji NBA lige koji je dva puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača finala, te šesti koji je "odbranio" prestižnu titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi