Gegić na nivou u Beogradu

Vrlo dobra partija

Gegić na nivou u Beogradu

A. Čaušević

Amar Gegić je pružio veoma dobru partiju za Cibonu na gostovanju kod Crvene zvezde.

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita te je slavila rezultatom 86:72 posliej odlične igre u drugoj i trećoj dionici.

Gosti iz Zagreba su igrali odličnih prvih deset minuta, imali su i prednsot (15:17) nakon čega su Beograđani prebacili u brzinu više te na kraju stigli do ubjedljivog trijumfa.

Bh. reprezentativac Amar Gegić je bio na nivou te je za 28 minuta igre postigao 13 poena, ostvario sedam skokova te ostvario pet asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Inače, najefikasniji na meču bio je Cibonin Prkačin sa 16 poena, dok su Zvezdu do pobjede vodili Ivanović i Kalinić sa po 15 poena.

S ovom pobjedom Zvezda se izjednačila na prvom mjestu sa Partizanom i učinkom 9:1, dok Cibona ima omjer 5:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi