Gegić promašio slobodno bacanje za produžetak: Sparsi izgubili od Studentskog Centra
Foto: ABA liga 2

Dramatična završnica

Gegić promašio slobodno bacanje za produžetak: Sparsi izgubili od Studentskog Centra

E. Čaušević

Košarkaši Spars Realwayja poraženi su danas na Zlatiboru od Studentskog Centra sa 78:77 u meču 4. kola ABA lige 2.

Sparsi su odlično otvorili utakmicu i nakon prve dionice vodili su sa 26:13. Međutim, tim iz Podgorice uspio je brzo da se vrati u meč.

Druga dionica je u potpunosti pripala Studentskom Centru koji je smanjio zaostatak, te se na pauzu otišlo kod rezultata 39:37 za ekipu Sparsa.

U drugom poluvremenu gledali smo nevjerovatnu borbu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i Sparsi su pokušali da nekako prelome meč, ali to nisu uspjeli.

Svega nekoliko stotinki prije kraja faul za Sparse i tri slobodna bacanja za Gegića kod rezultata 78:75. Gegić je pogodio prva dva, ali je nažalost promašio treće i llub iz Podgorice na kraju je slavio sa 78:77 i još uvijek je jedini neporaženi tim s omjerom 4-0.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Za Sparse je ovo bio drugo poraz na Zlatiboru i sada imaju omjer 2-2.

Studentski Centar do pobjede vodio je Hagedorn sa 19 poena, dok je Pavlićević dodao 15 poena. Kod Sparsa istakao se Amar Gegić koji je meč završio sa 22 poena.

Top Komentari

dinass
Da je malo inteligentniji bio bi dobar igrac ovako mu je ABA 2 vrh karijere
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti