"Žene između 18 i 35 spavajte s NBA zvijezdama, zarada 60.000 mjesečno, to ne nudi nijedan fakultet"

Gilbert Arenas izazvao novu kontroverzu

"Žene između 18 i 35 spavajte s NBA zvijezdama, zarada 60.000 mjesečno, to ne nudi nijedan fakultet"

A. Čaušević

Kontroverzni Gilbert Arenas se našao u centru pažnje zbog posljednjeg savjeta kojeg je dao ženama da spavaju sa zvijezdama NBA lige kako bi pri tome zaradili ogroman novac. 

Prema njegovom mišljenju radilo bi se o iskorištavanju odnosa sa košarkaškim zvijezdama za sticanje finansijske koristi uz potpunu diskreciju.

Savjet je bio namijenjen ženama od 18 do 35 godina, sugerisao je Arenas strategiju za vezu s NBA igračem i na taj način dobivanje unosnih financijskih beneficija:

" Recimo ako spavaš sa tri ili četiri tipa godišnje. Ovo govorim za žene između 18 i 35 godina, tretirajte sve kao posao. Upoznajte neka tri do četiri NBA igrača", kazao je Arenas te nastavio:

"Razmislite o tome. NBA igrač će vam platiti barem oko pet hiljada dolara mjesečno samo za seks. Pet hiljada dolara mjesečno. Dakle, ako ih imate trojicu, to je 15.000 dolara mjesečno.

Oglasi

"Ako govorimo o košarkašima poput Jamesa Hardena i Paula Georgea ili nekog sličnog. Onda pričamo od 10 i 20 hiljada mjesečno samo za seks i možda ćete morati spavati s njihovim prijateljima možda dva puta mjesečno, tri puta mjesečno, zar ne?"

"Dakle, ovisno od broja seksualnih odnosa zarađujete 60 hiljada dolara mjesečno. Kakav posao, kakav fakultet moraš završiti pa da dobijaš 60.000 mjesečno?"

Savjeti koje daje Arenas daje poslovna su strategija koju bivši igrač vjerojatno istražuje. Ima kontakte s igračima NBA lige i mogao bi biti zadužen, kako je rekao, za promociju odnosa sa ženama radi ekonomske koristi.

Inače, NBA ligi u svom rookie programu ima upravo odjeljak za informisanje početnika o opasnostima s kojima će se susresti u pogledu žena koje traže laku zaradu.

Arenas je zasluženo stekao reputaciju kontroverznog dečka. Karijeru su mu obilježili problemi s povredama i dodatnim sportovima, a dok je igrao za Washington Wizardse čak je i držao pištolj u svom ormariću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi