Gobert zarazio saigrača svojim sramotnim ponašanjem, pa se oglasio na Instagramu

Nije znao da ima koronavirus

Gobert zarazio saigrača svojim sramotnim ponašanjem, pa se oglasio na Instagramu

E. Čaušević

NBA liga je prekinuta nakon što je sinoć potvrđeno da je košarkaš Utah Jazza, Rudy Gobert, pozitivan na koronavirus.

Gobert je samo nekoliko dana prije toga ismijavao ovaj virus i zbijao šale na press konferenciji, a potom se ispostavilo da je zaražen. Da stvar bude gora danas je objavljeno da je na koronavirus pozitivan i njegov saigrač Donovan Mitchell.

Američki mediji objavili su da su košarkaši Utaha bijesni na Goberta jer se on ponašao užasno u svlačionici. Navodno, Gobert je namjerno grlio svoje saigrače i dirao je njihove stvari zbog čega su sada svi u opasnosti.

Nakon svega oglasio se i francuski košarkaš koji je svima uputio izvinjenje i poručio je da nije uopšte bio svjestan da bi on mogao biti zaražen koronavirusom.

"Želim da se zahvalim svima na podršci koju sam dobio u prethodna 24 sata. Dosta emotivno je za mene bilo kada sam saznao za dijagnozu. Osjetio sam strah, nervozu i sramotu. Prvo i najvažnije što želim da se izvinim ljudima koje sam možda ugrozio. Tada nisam ni imao pojma da sam zaražen. Bio sam nemaran i nema izgovora za to. Nadam se da će moja priča poslužiti kao upozorenje da se ovo sve shvati ozbiljno", poručio je Gobert.

View this post on Instagram

I want to thank everyone for the outpouring of concern and support over the last 24 hours. I have gone through so many emotions since learning of my diagnosis…mostly fear, anxiety, and embarrassment. The first and most important thing is I would like to publicly apologize to the people that I may have endangered. At the time, I had no idea I was even infected. I was careless and make no excuse. I hope my story serves as a warning and causes everyone to take this seriously. I will do whatever I can to support using my experience as way to educate others and prevent the spread of this virus . I am under great care and will fully recover. Thank you again for all your support. I encourage everyone to take all of the steps to stay safe and healthy. Love.

A post shared by Rudy Gobert (@rudygobert27) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti