Utah napravila brejk u Houstonu

Polufinale Zapadne konferencije

Utah napravila brejk u Houstonu

Košarkaši Utah Jazza porazili su danas u gostima Houston Rocketse sa 116:108 i na taj način su izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. 

Iako su bili potpuni autsajderi i u ovom meču, gosti su sjajno otvorili susret i već krajem prve četvrtine stekli prednost od 10 poena razlike. Ta prednost je u drugom periodu raspla do maksimalnih plus 19 i već tada se mogao nagovijestiti brejk.

Ipak, da sve ne bude baš tako lako po goste pobrinula se prvoplasirana ekipa iz regularnog dijela sezone koja je u trećem periodu okrenula rezultat i povela pet poena razlike. Utah nije klonula duhom i uspjela se izvući iz ove situacije te ponovo okrenuti rezultat u svoju korist u posljednjem periodu za konačnih 116:108.

Do trijumfa ih je vodio Ingles sa 27 poena uz po 17 Mitchella i Burksa. Kod domaćih najefikasniji su bili James Harden sa 32 i Chris Paul sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi