Golden State i San Antonio sigurni, dominacija Thompsona

NBA

Golden State i San Antonio sigurni, dominacija Thompsona

U noći sa srijede na četvrtka odigrano je osam utakmica u NBA ligi, a pobjede su pretežno ostvarili timovi od kojih se to i očekivalo.

Golden State je na svom terenu slavio nad Dallasom rezultatom 127:107 uz čak 45 poena fenomenalnog Thompsona (14/20). Curry je ubacio 14 poena uz devet asistencija, dok je najefikasniji igrač Dallasa bio Parson sa 23 poena.

Kevin Love i LeBron James su sa po 21 ubačenim poenom vodili Cleveland do pobjede nad Phoenixom (115:93), u čijem sastavu nije bilo Mirze Teletovića. 

San Antonio je razbio Houston rezultatom 130:99 (Aldridge 25p / Harden 20p), dok je Oklahoma pobijedila Minnesotu sa 126:123. Goste su do pobjede predvodili Durant sa 27 i Westbrook sa 24 poena, dok domaćim nije pomogao ni sjajni LaVine sa 37 poena (14/17).

U ostalim utakmicama, Detroit je sa 110:97 bio bolji od Philadelphije, Clippersi su sa 85:83 slavili gostujuću pobjedu protiv Atlante, dok je Utah sa 102:73 pregazio Charlotte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi