Golden State razbio Indianu, Cousins odigrao najbolji meč otkako je u Warriorsima

Sjajni centar najavio povratak u formu

Golden State razbio Indianu, Cousins odigrao najbolji meč otkako je u Warriorsima

Golden State Warriorsi su sinoć kao gosti bez većih problema savladali Indianu Pacers rezultatom 132:100 i tako stigli do svoje 36. pobjede u ovoj sezoni.

Već nakon prve četvrtine je bilo jasno da će dvostruki uzastopni šampioni NBA lige biti ekipa koja se za sve pita na ovoj utakmici, s obzirom da se na prvu pauzu otišlo pri rezultatu 40:22 za Warriorse. Do poluvremena su gosti dodatno povećali prednost (69:48), te su praktično već u ranoj fazi utakmice obezbijedili trijumf.

I u nastavku je ekipa Golden Statea diktirala tempo, a zahvaljujući dobroj igri u posljednjoj dionici je stigla do ubjedljive pobjede od čak 32 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Steph Curry sa 26 poena, ali fanove ove ekipe najviše može radovati odlično izdanje DeMarcusa Cousinsa. Sjajni centar, koji se donedavno oporavljao od teške povrede, odigrao je najbolji meč otkako je stigao u redove šampiona i utakmicu je završio sa 22 poena, četiri asistencije i šest skokova uz šut iz igre 7/12 za 25 minuta na parketu.

U timu Indiane najviše su se istakli Turner sa 16 i Bogdanović sa 15 poena.

Denver je kao gost bio bolji od Memphisa rezultatom 95:92, a još jednu dobru partiju pružio je Nikola Jokić koji je ubilježio 24 poena uz pet skokova. Grizzliesima nije pomogao ni raspoloženi Gasol koji je ubacio 28 poena.

U ostalim utakmicama, Charlotte je na svom parketu bio bolji od New Yorka rezultatom 101:92, Boston je savladao Brooklyn 112:104, dok je Atlanta u Los Angelesu iznenađujuće trijumfovala nad Clippersima sa 123:118.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti