Golden State ubjedljivom pobjedom stigao do 2:2

Cavsi su sinoć bili nemoćni

Golden State ubjedljivom pobjedom stigao do 2:2

Adnan Beganović

U četvrtom susretu velikog NBA finala Golden State Warriorsi su rezultatom 103:82 nadigrali Clevelenad Cavalierse, te su tako stigli do izjednbačenja u seriji (2:2) i vratili su prednost domaćeg terena.

Cavaliersi nisu uspjeli stići do dvije pobjede prednosti, iako su dosta dobro otvorili susret. Sredinom prve četvrtine imali su sedam poena viška (16:9), no Wariorrsi su se vratili te su u finišu prvog perioda stigli do prednosti koju nisu do kraja ispuštali iz svojih ruku.

Na odmor su Wariorrsi otišli sa viškom od 12 poena (54:42), da bi sredinom treće četvrtine Cavaliersi stigli na minus tri (65:62) i tada se činilo da će se uću u neizvjesnu završnicu. Međutim, najbolja ekipa regularnog dijela sezone je u posljednjem periodu dodala u brzinu više i na kraju je zasluženo slavila sa ubjedljivih 103:82.

Najefikasniji u redovima Warriorsa bili su Curry i Iguodala sa po 22 poena, dok je Green dodao 17. S druge strane, kod Cavsa je najefikasniji bio Mozgov sa 28 poena, dok je James imao učinak od 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.