Golden State Warriorsi se vratili na pobjedničke staze

NBA liga

Golden State Warriorsi se vratili na pobjedničke staze

Košarkaši Golden State Warriorsa porazili su rano jutros po našem vremenu Los Angeles Lakerse sa 117:106 i na taj način su se vratili na pobjedničke staze u NBA ligi. 

Golden State je imao niz od dva vezana poraza što je za njih rijetkost, a danas je taj niz prekinut protiv Lakersa čiji su otpor slomili tek u drugom dijelu meča.

Domaći su imali prednost tokom prve dionice, ali ona je većinom bila minimalna i najviše je išla do četiri poena razlike. U drugom periodu ta prednost je bila nešto osjetnija i postala je dvocifrena, ali gosti se uspijevaju vratiti i prije odlaska na odmor izjednačiti na 55:55.

U drugom poluvremenu Lakersi više nisu uspjeli da se drže u meču i domaći su brzo otišli na plus 14. Već tada je bilo jasno da će se gosti teško vratiti u meč, a konačan rezultat je glasio 117:106.

Golden State je do pobjede vodio Kevin Durant sa 26 poena, dok je kod gostiju Randle imao 22, a Brook Lopez 20 poena.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Washington Wizardsa u gostima protiv Boston Celticsa sa 125:124 nakon produžetka, a dodatnih pet minuta igre trebalo je i Sacramento Kingsima da pobijede Miami Heat sa 123:119.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi