LeBron James ili Roberto Firmino? Kralj jednim potezom nasamario čitavu ekipu Lakersa
Foto: Screenshot

Fenomenalan "no-look" pass košarkaša Clevelanda

LeBron James ili Roberto Firmino? Kralj jednim potezom nasamario čitavu ekipu Lakersa

Ni novim, "redizajniranim" Cavaliersima ne ide baš najbolje, pa su tako sinoć poraženi na gostovanju kod Los Angeles Lakersa rezultatom 127:113.

Ipak, iako Cavsima ne ide, LeBron James po običaju pruža odlične partije, a sinoć je izveo i jedan potez kojim je ponovo zadivio košarkašku javnost u SAD-u.

U finišu druge dionice lopta je došla do LeBrona koji je isfintirao gotovo čitavu petorku Lakersa kada je "odglumio" pas prema Korveru, a zatim uputio "no-look" dodavanje za Antu Žižića koji se našao sam ispod obruča i postigao lagane poene.

Čini se da je LeBron James pokupio nekoliko trikova od Roberta Firmina, fudbalera Liverpoola i "kralja" no-look golova u engleskoj Premier ligi. Poznato je da Firmino veliki broj svojih golova i dodavanja završava upravo na taj način, a LeBron James ga je sigurno gledao u akciji s obzirom da je košarkaš Cavsa vlasnik dijela dionica Liverpoola.

Naravno, no-look pasovi su stari koliko i sama košarka, pa LeBron James sigurno nije od Firmina naučio svoje poteze, ali je nakon sinoćnjeg mnogima palo na pamet da ponajboljeg košarkaša današnjice uporede sa fudbalerom Liverpoola.

Inače, James je sinoć ostvario učinak od 24 poena, 10 skokova i sedam asistencija, dok je kod Lakersa sjajnu partiju pružio Julius Randle koji je upisao 36 poena i 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi