Warriorsi pali u Moda Centru, double-double Jusufa Nurkića
Warriorsima nije pomogao ni sjajni KD, dok je Blazerse predvodio CJ McCollum.

Portland u zadnjoj četvrtini riješio meč

Warriorsi pali u Moda Centru, double-double Jusufa Nurkića

Portland Trail Blazersi si nastavili seriju sjajnih rezultata. Ovaj put su u svom Moda Centru savladali aktuelne NBA prvake, ekipu Golden State Warriorsa, rezultatom 125:108.

U ekipi Warriorsa nije bilo Stepha Curryja zbog povrede skočnog zgloba, a gostima u Oregonu nije pomogla ni sjajna partija Kevina Duranta.

Domaći su bolje i otvorili meč, te su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 33:27, da bi u drugoj stigli i do +15.

Ipak, uspjeli su se Warriorsi vratiti na samo dva poena zaostatka u finišu druge četvrtine, ali se na odmor na kraju otišlo pristojnom prednošću domaćih od 61:62.

U finišu treće dionice Warriorsi preuzimaju prednost i stižu do +6, ali će to biti sve od Kerrovih izabranika na ovom susretu, jer polovinom zadnje četvrtine kreće odličan period igre Portlanda koji pravi sjajnu seriju, ponovo stiže do dvocifrene prednosti i na kraju slavi sigurnu pobjedu.

Sjajnu partiju u dresu pobjedničke ekipe je pružio CJ McCollum koji je postigao 30 poena, dok je dva manje dodao Damian Lillard. Jusuf Nurkić je na parketu proveo 20 minuta, a za to vrijeme je ostvario učinak od 10 poena, 11 skokova, te je dodao jednu asistenciju.

Kod Warriorsa je najefikasniji bio Kevin Durant sa 40 poena i po šest skokova i asistencija, dok je 25 poena ubacio Klay Thompson.

Trail Blazersi su ovom pobjedom "potvrdili" treće mjesto na Zapadu, te su trenutno na omjeru od 38 pobjeda i 25 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi