Lojo: Nemamo rezultatskog pritiska, želim da igramo lijepu košarku

Naše Zmajice čeka novi ispit

Lojo: Nemamo rezultatskog pritiska, želim da igramo lijepu košarku

S. Mlaćo

Pobjeda nad selekcijom Hrvatske je već iza košarkašica naše zemlje.

Izborili smo plasman u četvrtfinale i asda nas očekuje duel sa Francuskom.

Svakako da uloga favorita pripada našim protivnicima, no sigurno je da predaje nema.

Ističe to i selektor Goran Lojo.

"Još uvijek sanjamo svoj san. Prvi san je bio prolaz u drugi krug, brzo smo to ostvarili, a jučer smo odigrali fantastičnu utakmicu. To nam ulijeva nadu i optimizam za nastavak takmičenja. Danas je dan odmora, ali imamo trening večeras. Nastojat ćemo se maksimalno dobro spremiti", kazao je Lujo.

"Već smo napravili historijski uspjeh, očekuje da cure igraju bez rezultatskog pritiska. Želim da igramo lijepo košarku i da sa terena izađemo uzdignute glave, te nastavimo takmičenje dalje", dodao je Lojo.

FIBA je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdila termine utakmica četvrtfinala, a meč između BiH i Francuske na rasporedu je sutra do 18 sati u dvorani u Strasbourgu.

Također, sutra se igraju još tri meča četvrtfinala, a sastaju se Bjelorusija - Švedska (18 sati), Belgija - Rusija (21 sat) i Srbija - Španija (21 sat).

U slučaju poraza u sutrašnjoj utakmici izabranice Gorana Loje očekuje borba za plasman na Svjetsko prvenstvo, a taj meč bismo igrali protiv poraženog iz duela Bjelorusija - Švedska.

Također, u slučaju da uspijemo iznenaditi Francusku i plasirati se u polufinale tamo nas čeka pobjednik iz duela Bjelorusije i Švedske.

Top Komentari

crni1000
Jos nijansu agresivnije u odbrani, nedati francuskinjama disat i onda je sve moguce
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi