Zmajice se bore za polufinale: FIBA odredila termin meča četvrtfinala između BiH i Francuske

Novi nastup na Eurobasketu

Zmajice se bore za polufinale: FIBA odredila termin meča četvrtfinala između BiH i Francuske

E. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se jučer u četvrtfinale Eurobasketa.

Bh. košarkašice jučer su igrale meč osmine finala protiv Hrvatske, te su na kraju uspjele da dođu do pobjede rezuotatom 80:69.

Od početka meča Hrvatice su bile bolje i diktirale su tempo igre, no kada je bilo najvažnije Zmajice su proigrale. Naš tim je u posljednjoj dionici sjajnom igrom i odličnim šutem za tri poena uspio da prelomi meč i plasira se dalje.

Za našu ekipu plasman u četvrtfinale Eurobasketa je historijski rezultat, a tamo nas čeka selekcija Francuske koja je jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje na ovom turniru.

Nakon paklenog rasporeda i četiri uzastopne utakmice bh. košarkašice su danas konačno dobile dan odmora, a utakmica protiv Francuske igra se sutra.

FIBA je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdila termine utakmica četvrtfinala, a meč između BiH i Francuske na rasporedu je sutra do 18 sati u dvorani u Strasbourgu.

Oglasi

Također, sutra se igraju još tri meča četvrtfinala, a sastaju se Bjelorusija - Švedska (18 sati), Belgija - Rusija (21 sat) i Srbija - Španija (21 sat).

U slučaju poraza u sutrašnjoj utakmici izabranice Gorana Loje očekuje borba za plasman na Svjetsko prvenstvo, a taj meč bismo igrali protiv poraženog iz duela Bjelorusija - Švedska.

Također, u slučaju da uspijemo iznenaditi Francusku i plasirati se u polufinale tamo nas čeka pobjednik iz duela Bjelorusije i Švedske.

Novinar pitao Jones vjeruje li da imamo šansi protiv Francuske, a ona ga utišala odgovorom

Nakon sinoćnje utakmice Jones je otkrila svoje utiske, te je poslala poruku za bh. navijače.

Oglasi

"Očekujem dobru utakmicu. Ne mislim da će biti utakmica gdje možemo očekivati da ćemo istrčati i lagano ih pobijediti ili slično. To će biti teška utakmica i moramo dati sve od sebe da pokušamo pobijediti", rekla je Jones i dodala.

Jedan od francuskih novinara pitao je Jones da li zaista vjeruje da imamo šansi protiv Francuske u četvrtfinalu, a ona mu je dala sjajan odgovor.

"Mislim da mi imamo šanse protiv bilo koje ekipe. Da nemamo onda ne bismo ni igrali utakmicu i samo bi se to riješilo na papiru i one bi prošle dalje. Na ovom parketu je sve moguće".

Poruka za navijače u BiH?

"Ovo je za vas. Jučer smo bile razočarane jer smo znale da zaslužujemo mjesto u četvrtfinalu i to smo danas ostvarile", dodala je Jones.

Top Komentari

Szentharomsvag
Sad ozbiljno. Nije vam ovo Hrvatska da možete s pola snage igrat.
14 0
Husrefbeg22
Da smo dobili Bjelorusiju bilo bi sanse da idemo u najbolje 4 a ovakvo je realnost da je Francuska najjaca u Evropi u zenskoj kosarki. Ali, vazno je igrati punom snagom i boriti se do krata. Naprijed BiH!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi