Bralić: Bh. košarkašice su igrale veoma agresivnu odbranu na našim najboljim igračicama

Selektor Hrvatske nakon poraza od BiH

Bralić: Bh. košarkašice su igrale veoma agresivnu odbranu na našim najboljim igračicama

E. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je pobijedila Hrvatsku u osmini finala Eurobasketa.

Bh. košarkašice danas su odigrale još jednu sjajnu utakmicu na Eurobasketu i na kraju su pobijedile selekciju Hrvatske sa 80:69.

Ovom pobjedom Zmajice su napravile historijski rezultat jer su se uspjele plasirati u četvrtfinale gdje nas očekuje okršaj protiv Francuske.

Hrvatice su imale prednost u većini utakmice, ali naš tim je bio sjajan u posljednjoj četvrtini u kojoj smo prelomile meč na našu stranu, te smo se plasirali među osam najboljih selekcija u Evropi.

Nakon utakmice održana je press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se selektor Hrvatske, Stipe Bralić, koji je otkrio svoje utiske.

"Jako teška utakmica. Igrali smo jako dobro u prvom poluvremenu, ali bh. tim je igrao veoma agresivnu odbranu na našim najboljim igračicama Slonjšak i Dojkić. Jones je dominirala u reketu u odbrani. U drugom dijelu nismo imali dobar ritam, u zadnjih pet minuta pogodili su pet trojki i to je odlučilo utakmicu", rekao je Bralić i dodao.

Oglasi

"Imalo smo malo vremena između dvije utakmice za odmor i nismo imali snage u drugom poluvremenu".

On se na kraju obratio i na hrvatskom jeziku i poslao je poruku navijačima u toj zemlji.

"Došli smo s jednom mladom ekipom, prosjek godina nam je 25. Budućnost je ispred ove ekipe koja će biti za 4-5 godina u top formi. Čestitam curama, dale su maksimum i borile su se koliko su mogli. Jednostavno razmak između dva meča je bio premali da se osvježimo. Odličnim šutevima Bosanki u zadnjih pet minuta je prelomilo meč".

Svoj komentar na ovu utakmicu dao je i naš selektor Goran Lojo koji je imao dosta više razloga za slavlje.

"Bila je jako teška utakmica. Trebalo nam je dosta vremena da preokrenemo meč u pravcu u kojem želimo. Imali smo plan da limitiramo njihove najbolje igračice i uspjeli smo to u drugom dijelu sjajnom odbranom i kada igrate sjajnu odbranu dolazi i odlična igra u napadu", rekao je Lojo i nastavio.

Oglasi

"Veoma sam ponosan na svoj tim i sretan zbog historijskog rezultata za našu zemlju plasiranjem među osam najboljih reprezentacija u Evropi".

Osvrnuo se i na meč u četvrtfinalu gdje nas čeka selekcija Francuske.

"Idemo utakmicu po utakmicu i ne mislimo na to. Imamo dva dana da se odmorimo i pripremimo najbolje što možemo. Francuska je prvi favorit za osvajanje turnira, ali ćemo pokušati da budemo najbolji", dodao je Lojo.

Na kraju se obratio javnosti i na bosanskom jeziku.

"Pozdrav našim navijačima u BiH. Ovo je velika pobjeda, najveća u mojoj karijeri. Ponosan sam na tim i ovo smo uradili za našu Bosnu i Hercegovinu. Plasirali smo se u TOP 8 i Idemo dalje”.

Top Komentari

realno_govoreci
Kako je tesko reci da je pobjedio bolji tim.Kako je tesko reci cestitam BIH na zasluzenoj pobjedi.Kako je tesko reci danas su one bile bolje. I kada neko napise komentar ostavimo nacionalnost po strani.Pa preslusajte i pregledajte njihove portale pa mozete vidjeti kako su to oni ostavili po strani
27 0
emanuelmacron
eto samo one umorne, a Bosanke dosle sa Havaja, e sad mozes rec da ste umorni ,vidis kako je kad Bosanke lome,u jednom trenu sam vas zalio.
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi