Lojo se odlučio za odlazak

Potvrdio putem društvenih mreža

Lojo se odlučio za odlazak

S. Mlaćo
Selektor ženske košarkaške reprezentacije naše zemlje Goran Lojo napustio je klupu njemačkog Gottingena.

U Gottingenu je radio poprilično uspješno Lojo, a sada je odlučio da ipak napusti klub s kojim je izborio opstanak.

Potvrdio je to putem Instagrama.

"Učinio sam najbolje što sam mogao ovdje. S najmanjim budžetom u ligi pobijedili smo momčadi koje Göttingen nikad prije nije pobijedio… Moja porodica i ja smo se uvijek osjećali ovdje kao kod kuće. U sezoni 202/21 ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti kluba 5. mjesto u regularnoj sezoni u Bundesligi 1“, napisao je Lojo te se dotakao razloga odlaska.

"U međuvremenu sam ostvario neke od svojih najvećih uspjeha u karijeri, sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Nakon 5. mjesta na posljednjem Europskom prvenstvu 2021, najbolji rezultat u historiji bosanskohercegovačke košarke, a nakon toga smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Australiji, koje nas očekuje u septembru 2022. Obaveze oko pripreme, ali je i vrijeme za nove klupske izazove na nekim višim nivoima. Na kraju bih samo rekao, vidimo se Gottingen, nikad zbogom mom drugom domu”., dodao je bh. selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi