Selektor nakon plasmana na SP: "Ponosan sam, idemo po nove uspjehe"

Goran Lojo presretan

Selektor nakon plasmana na SP: "Ponosan sam, idemo po nove uspjehe"

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je danas veliko iznenađenje i pobijedila je u Osaki selekciju Japana rezultatom 87:82.

Ovom pobjedom reprezentacija BiH ostvarila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Australiji koje se igra u septembru ove godine.

Nakon meča i pobjede javnosti se obratio selektor reprezentacije BiH Goran Lojo. Sreća je naravno velika.

"Ponosan sam na svoj tim. Odigrali smo odličan meč i zaista sam ponosan. Čestitam svom timu. Vratili smo se mentalno nakon poraza od Kanade. Pobijediti ovakvu ekipu zaista je veliki uspjeh. Podržite ove djevojke i idemo po nove uspjehe", istakao je selektor i nastavio je:

"Među 12 smo najboljih na svijetu i nadam se da ćemo napravti novi iskorak", rekao je Lojo.

"Nismo odustajali čak ni kad su imale 50 posto šuta za tri. Nije ih moguće zaustaviti, ali smo našli način da zaustavimo ostale stvari. Nikad nisam vidio ovakav tim.

Nije želio da izdvoji samo igru Jones. Ekipa je pobijedila.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

"Jones je imala vrhunsku utakmicu, ali i ostatak ekipe je igrao sjajno. To je timski dih, nismo odustali čak i kod minus 12. Veoma, veoma sam ponosan".

"Ova nam pobjeda mnogo znači i bit će nam ohrabrenje pred Svjetsko prvenstvo. Pomjeramo granice. Pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu".

Top Komentari

King_Kenny
...bravo ovo je vjerovatno najveca pobjeda u historiji timskih sportova BiH,ne sjecam se da smo u nekom sportu pobijedili viceprvake svijeta (izuzmemo li onu humanitarnu i prijateljsku utakmicu protiv Italije u fudbalu)...nadam se da ce selektor malo poraditi na odbrani od suta za 3 poena jer konstantno nam se ponavlja da nam zatrpavaju kos iz otvorenih i nebranjenih trica.
9 0
Smuk
Sramota je sto nemate podrsku kakvu trebate. Svqka igracica bi trebala dobiti prikladan bonus,jer sto radite u zadnje vrijeme je u rangu onoga Brazila 2014 samo jos mocnije
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi