Zmajice čekaju zvaničan stav FIBA, ali poruka je jasna: "Idemo pobijediti u oba meča"

Ženska košarkaška reprezentacija u Osaki

Zmajice čekaju zvaničan stav FIBA, ali poruka je jasna: "Idemo pobijediti u oba meča"

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za utakmice na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo u japanskom gradu Osaki.

Na turniru u Japanu već je gotovo sve poznato. Bjelorusija nije došla, pa će BiH uz Kanadu i domaću selekciju vjerovatno putovati na SP u Australiju.

Selektor Goran Lojo najavio je utakmice protiv Kanade i Japana.

"Sretni smo što smo ovdje. Izborili smo se za šansu da se borimo za plasman na Svjetsko prvenstvo po prvi put u historiji", rekao je Lojo i nastavio je:

"Nismo imali ranije šansu da igramo protiv timova s drugih kontinenata. Pratim dosta ekipe, znam dosta o Japanu i Kanadi. Pokušat ćemo što bolje pripremiti ove utakmice".

"Nažalost, Bjelorusija nije ovdje zbog virusa i kako stvari stoje, sve reprezentacije su se kvalifikovale na Svjetsko prvenstvo. Čeka se zvanična potvrda i mislim da neće biti problema. Pripremamo se ozbiljno, iako vjerovatno neće biti takmičarskog karaktera".

Bh. košarkašica Milica Deura istakla je kako će bh. selekcija dati sve od sebe u ovim utakmicama.

"Prvi put igramo za plasman na Svjetsko prvenstvo i ovo je historijski trenutak za našu zemlju i reprezentaciju. Uzbuđene smo i radujemo se utakmicama. Shvatamo utakmice veoma ozbiljno i pripremamo se za turnir na kojem želimo dvije pobjede", rekla je Deura i dodala je:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

"Privikavamo se još uvijek na vremensku razliku, još se organizam nije navikao. Vrijedno treniramo i obećavamo da ćemo dati sve od sebe na terenu, te da ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način".

Zmajice će prvi meč odigrati 12. februara s Kanadom od 7 sati ujutro po našem vremenu, a dan kasnije na programu je meč s Japanom u 10 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi