Lojo nakon Kanade: Visok poraz, čekamo odluku FIBA-e da smo na Svjetskom prvenstvu
Foto: Screenshot

Selektor reprezentacije BiH

Lojo nakon Kanade: Visok poraz, čekamo odluku FIBA-e da smo na Svjetskom prvenstvu

E. Ganibegović

Košarkašice Bosne i Hercegovinu su poražene u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket u Austaliji od selekcije Kanade rezultatom 96:64.

Nakon utakmice medijima se na press konferenciji obratio selektor našeg tima Goran Lojo, za kojeg je poraz ovolikom razlikom neočekivan, iako je Kanada 4. reprezentacija svijeta.

"Teška utakmica i težak poraz za nas, neočekivano visokom razlikom, a za to ima mnogo razloga. Nismo bili na nivou u odbrani, posebno u prvom poluvremenu, što je Kanada znala da iskoristi", kazao je Lojo.

"Sutra je novi dan i nova utakmica (protiv Japana, op.a). Pokušat ćemo odigrati što je bolje moguće. Jedan od razloga može biti što ove utakmice nemaju takmičarski značaj, jer će se tri reprezentacije plasirati na Svjetsko prvenstvo. Kanada je bila više motivisana. Nisu slučajno četvrta reprezentacija na svijetu. Imaju dominantne igračice na svim pozicijama", zaključuje naš selektor.

"Nemamo iskustvo na ovakvim događajima. Nismo bili na evropskoj sceni 22 godine. Prošle godine smo se plasirali na Eurobasket nakon 22 godine. Bio je veliki pritisak, igračice su bile nervozne, ali i problemi sa Bjelorusijom su možda utjecali na nas, čekamo odluku FIBA-e da smo se vjerovatno kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo", mišljenja je Lojo, koji je pred utakmice s Kanadom i Japanom ostao bez jedne od najboljih igračica, Marice Gajić, koja se povrijedila na treningu.

"Značajno nas je poremetila povreda Marice Gajić. Uigravali smo skroz nešto drugo nakon njene povrede. Nakon Jonquel Jones na skakačkim pozicijama ona nam je veoma bitna karika", rekao je selektor reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Narednu utakmicu naša selekcija igra već sutra protiv Japana od 10 sati po centralnoevropskom vremenu, dok je Kanada završila svoj nastup, s obzirom da Bjelorusija nije stigla na turnir. 

Kanada i Japan sada imaju po jednu pobjedu, dok je naša selekcija bez trijumfa. Podsjetimo, u prvom kolu je Japan savladao Kanadu rezultatom 86:79 nakon produžetaka.

Promo

Top Komentari

prvenac
Džabe sve i pripreme i utakmice i taktika, ako Jones ne ide ili je uštopaju mi padamo. Sad to ko neka filozofija
3 0
Ante G.
Opet se neka sadaka ceka... Samo da neko nesto udjeli, pogura, donira...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi