Goran Lojo novi selektor Ugande

Zanimljiv angažman

Goran Lojo novi selektor Ugande

Haris Zilić

Bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, vraća se reprezentativnim akcijama.

Naš trener će preuzeti reprezentaciju Ugande tako da će imati trenerski angažman na afirčkom konitnentu što je svakako zanimljiv potez.

Uganda je jedna od boljih selekcija u afričkoj koašrci, a prošli Afro Basket završile su na sedmom mjestu.

U Ugandi žele iskorak više u ženskoj koašrci i smatraju da je angažovanje Loje pravi potez.

Lojo će na klupi Ugande zamijeniti još jednog evropskog stručnjaka, a riječ je o španskom tereneru Albertu Lealu koji je ranije vodio Ugandu.

Oglasi

Bivši selektor Bosne i Hercegovine obavlja sjajan posao i u klupskoj košarci. Goran Lojo vodi njemački Keltern, s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka Njemačke.

Pomenuti stručnjak ostat će upisan zlatnim slovima u bh. sport.

Pod palicom Gorana Loje naše košarkašice osvojile su peto mjesto na Eurobasketu, a kasnije su nastupile i na Mundobasketu po prvi put u historiji.

Rezultati koje ćemo teško ponoviti u budućnosti kako stvari stoje. Sada je pred Goranom Lojom jedan potpuno drugačiji izazov u trenerskoj karijeri.

Ovome dodajmo da afričke selekcije nisu tolika nepoznanica, imaju nekoliko odličnih igračica, a Afro Basket iz godine u godinu postaje sve zanimljiviji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi