Bivši selektor i KSBiH se dogovorili oko isplate dugovanja

Postignut sporazumni raskid saradnje

Bivši selektor i KSBiH se dogovorili oko isplate dugovanja

Endin Čaušević

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine potvrdio je danas da su s bivšim selektorom Goranom Lojom postigli dogovor oko isplate dugovanja nakon što je on prije više od dva mjeseca podnio ostavku na mjesto selektora ženske košarkaške selekcije naše zemlje.

Lojo je na selektorskoj poziciji naše ženske košarkaške reprezentacije ostvario odlične rezultate i uspio je da ispiše historiji, ali nakon lošijih rezultata u prethodnom periodu odlučeno je da je vrijeme za promjene.

Bh. stručnjak je prije nešto više od dva mjeseca podnio ostavku na mjesto selektora nakon što su Zmajice doživjele težak poraz od Njemačke.

Lojo je već nakon te utakmice izjavio da je odlučio da podnese ostavku, te da je to trebao da uradi još nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

No, dva mjeseca nakon meča protiv Njemačke i podnesene ostavke iz KSBiH su potvrdili da Lojo više nije selektor naše ženske reprezentacije i da su s njim postigli sporazumni raskid saradnje.

Iz KSBiH poručili su da je s Lojom dogovoren sporazumni raskid ugovora, kao i način isplate zaostalih obaveza koje imaju prema njemu.

Oglasi

"Prije svega, zahvaljujemo se Goranu Loji na predanosti s kojom je obavljao posao selektora i vrhunskim rezultatima sa ženskom reprezentacijom. Njegov doprinos bh. košarci, ostvaren u proteklom periodu, zauvijek ostaje zapisan. Također se zahvaljujemo na razumijevanju i senzibilitetu prema delikatnoj situaciji u kojoj se nalazi Savez, prilikom dogovora o izmirivanju preostalih obaveza", rekao je predsjednik UO KSBiH Dalibor Miloš.

Lojo je na klupi bh. selekcije ispisao historiju osvajanjem petog mjesta na Eurobasketu i plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Nakon što je potvrđeno da više nije selektor Zmajica poručio je da ponosan napušta tu funkciju.

"Prešli smo dug put tokom ovih šest godina, koliko sam obavljao funkciju selektora seniorki. Zahvalio bih se igračicama, članovima stručnog štaba i svima u Košarkaškom savezu BiH koji su bili na raspolaganju reprezentaciji. Odlazim ponosan na ostvareno, ali također želim naglasiti da ću uvijek biti na usluzi KSBiH za bilo kakav vid pomoći i saradnje, bez ikakvog finansijskog uslovljavanja. To je moja druga kuća", izjavio je Lojo.

Treba istaći da je Lojo ostvario zapažen uspjeh u Njemačkoj gdje je sa ekipom Kelterna jučer osvojio titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi