Gordić nezaustavljiv i za Cibonu
Foto: ABA

Ubacio 23 poena

Gordić nezaustavljiv i za Cibonu

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti pobijedili su kao gosti u Zagrebu ekipu Cibone rezultatom 87:93 u susretu 14. kola ABA lige uz još jednu odličnu partiju reprezentativca BiH Nemanje Gordića.

Zanimljiv meč viđen je u Draženovom domu, ali na kraju je za nijansu bolja bila ekipa iz Podgorice koja ne ispušta vrh tabele.

Prva dionica donijela je izjednačenu košarku. Oba tima imala su periode dobre igre, a nakon deset minuta rezultat je bio izjednačen, 17:17.

Budućnst je većim dijelom druge četvrtine imala prednost. Išla je razlika i do plus devet, ali se Cibona odličnom igrom u finišu ovog dijela igre potpuno vratila, preuzela je vodstvo i na odmor otišla sa poenom prednosti, 40:39.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Treći period donosi rezultatsku klackalicu nakon koje je Budućnost imala plus tri (62:65), da bi crnogorski šampion u završnoj dionici ipak uspio slomiti otpor Cibone. Uspjeli su da na kraju dođu do pobjede, ukupno 12 u ovoj sezoni ABA lige.

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić je odigrao još jedan odličan meč. Predvodio je Budućnost sa 23 poena, Gibson je dodao 19, dok je kod Cibone Marko TOmas ubacio 21, a Luka Žorić 18 poena uz 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi