Gordić ponovo veoma dobar, Budućnost slavila u derbiju

Sedmi trijumf Podgoričana

Gordić ponovo veoma dobar, Budućnost slavila u derbiju

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Mornar 79:70 u susretu 7. kola ABA lige.

Crnogorski derbi je potpuno opravdao očekivanja, a na kraju je pobjeda otišla na stranu domaćeg tima.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Ipak. Budućnost je odigrala bolju završnicu ovog dijela meča i nakon deset minuta igre imali su osam poena prednosti, 26:18.

Domaći tim je imao prednost tokom kompletne druge dionice. Mornar je u jednom trenutku uspio da izjednači na 31:31 sredinom igre u drugoj četvrtini, ali su zatim potpuno stali, što je podgorički tim iskoristio i na odmor je odnio devet poena prednosti, 42:33.

U nastavku je Budućnost potpuno kontrolisala rezultat. Iako su imali i 17 poena prednosti dopuštali su Mornaru da se vrati i na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus osam, 61:53.

Nije međutim tim iz Bara uspio da dođe do preokreta. Budućnost je lagano privela meč kraju za sedmu pobjedu u sezoni.

Nemanja Gordić je predvodio pobjednički tim sa 12 poena i pet asistencija, a po 11 poena su dodali Nikolić i Landry. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na drugoj strani Mićović je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije