Veliki trijumf Partizana u Bologni, ozljeda Gordića

Partizan osigurao 1/4 finale Eurocupa

Veliki trijumf Partizana u Bologni, ozljeda Gordića

Košarkaši beogradskog Partizana slavili su večeras nakon velikog preokreta u Bologni protiv Virtusa u okviru 5. kola grupe E Eurocupa rezultatom 84:82. 

Ovom pobjedom Partizan je osigurao prvo mjesto u ovoj grupi i siguran prolaz u 1/4 finale a o drugom putniku odlučit će međusobna utakmica Darussafake i Virtusa idućeg tjedna u Istanbulu. 

Loše je Partizan otvorio utakmicu u kultnoj dvorani Paladozzo u Bologni. Domaći su igrali sjajno, Miloš Teodosić i Stefan Marković vukli su konce igre domaćina koji je na poluvrijeme otišao s dvanaest koševa razlike. 

Održavao je Virtus tu prednost do pred kraj treće četvrtine a onda je Partizan počeo igrati onako kako zna i umije. Malo po malo prednost Virtusa se topila a pod ritmom koji je nametnuo sjajni Torrie Walden na kraju i potpuno istopila. Napadi Virtusa postajali su nervozni, promašivali su zicere, propuštali u obrani i to ih je na kraju koštalo pobjede i sada su jako kompromitirali prolaz dalje. 

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Valja spomenuti da se Nemanja Gordić ozlijedio krajem prvog poluvremena, a u pitanju je izgleda gležanj lijeve noge našeg reprezentativca. Ovo svakako nije dobra vijest za Vedrana Bosnića pred skoro okupljanje naše reprezentacije za kvalifikacijske susrete s Latvijom i Grčkom. 

Sjajni Walden postigao je na kraju 29 poena i bio najzaslužniji za trijumf Partizana, dok je 10 dodao Rashawn Thomas. Teodosićeva 24 poena, kao ni onih 17 Stefana Markovića nisu bili dovoljni Virtusu za trijumf. 

Top Komentari

krste11
Povreda*
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi