Gordićeva Budućnost nemoćna protiv Milana

Euroliga

Gordićeva Budućnost nemoćna protiv Milana

E. Škorić

U prvom kolu Eurolige Budućnost je ugostila Milano i doživjela je poraz, rezultatom 82:71.

Osvajač ABA lige nije se proslavio na premijeri u Euroligi, a italijanski tim im je lako stigao do +15, pošto je još u prvoj dionici vodio 22:7, ali je Budućnost uspjela da zaostatak smanji na 11 poena, pa je prvi period završen rezultatom 22:11 u korist gostiju.

Tokom druge dionice su Podgoričani uspijevali da dođu na samo četiri poena zaostatka, no taman kada su se vratili, Milano pravi seriju i na odmor odlazi s dvocifrenom prednošću, konkretno s plus 11, bilo je 42:31.

I tokom treće dionice se domaćin vraćao, u četvrtoj je prišao na samo minus tri, ali nikako nije uspijevao da se do kraja vrati i da eventualno dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vladimir Micov je za Milano ubacio 15, Nemanja Nedović 14, Mike James 13, a Mindaugas Kuzminskas 12 poena, te 11 Arturas Gudaitis.

U redovima poražene Budućnosti Earl Clark je ubacio 22, Edwin Jackson 12, a po 11 Nikola Ivanović i Alen Omić. Bh. košarkaš Nemanja Gordić je ubacio ššest poena uz po dva skoka i asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi