Gradaščević i Bajramović pojačali KK Burch

Dvojac iz Čelika

Gradaščević i Bajramović pojačali KK Burch

D. Kurbegović

Košarkaški klub Burch iz Sarajeva nije u prošloj sezoni uspio da se plasira u najjači rang takmičenja, na kraju Vogošća je bila najuspješnija, tako da će Burch ponovo pokušati u narednoj sezoni plasirati se u najviši rang. S time klub radi i na pojačavanju svojih redova u pauzi.

Sarajevski klub sačinjavaju pretežno mladi igrači, koji usporedo studiraju na Univerzitetu i igraju za Burch. U narednoj sezoni ovaj klub biće pojačan dvojicom košarkaša Čelika. Riječ je o 19-godišnjacima Džanu Gradaščeviću i Benjaminu Bajramoviću. Gradaščević je visok 197 cm te nastupa na poziciji beka šutera, dok  je Bajramović visok 202 cm, te može igrati na obje krilne pozicije. 

Ova dva talentovana i perspektivna košarkaša narednu sezonu bit će dio univerzitetskog košarkaškog kluba Burch Sarajevo, gdje će zajedno s Velićem, Ahmedićem i ostalim činiti jednu od najmlađih seniorskih ekipa u državi.

Gradaščević i Bajramović su produkt Čelikove škole  košarke, koja je u posljednjoj sezoni u A1 ligi bila najmlađa ekipa, koje zahvaljujući dobrom vođenju Armela Mujakovića, sezonu završila na petoj poziciji. Ova dvojica košarkaša bili su standardni u rotaciji, te su imali veliku minutažu, a njihove igre nisu ostale neopažene, te će svoj razvoj nastaviiti u klubu iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi