Grčka bez domaćinstva kvalifikacijskog turnira za OI

Zbog financijskih problema

Grčka bez domaćinstva kvalifikacijskog turnira za OI

Grčka neće biti domaćinom jednog od 4 kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre naredne godine u japanskoj prijestolnici Tokiu. 

Grčki košarkaški savez se prijavio u FIBA-u, popunio aplikaciju, no od turnira neće biti ništa jer je istekao krajnji rok za uplatu sredstava koje Grci nisu uplatili. 

Predsjednik grčkog košarkaškog saveza Giorgos Vassilakopoulos izjavio je kako su na vrijeme upoznali tamošnju vladu s ovim, poslali sve potrebne zamolbe no da nikakav odgovor nije došao od strane vlasti. 

"Nismo krivi za ovo, upoznali smo vladu sa svim no oni se prave gluhi" - kazao je Vassilakopoulos.

Grci su jedna od 24 reprezentacije koja će se naći na izlučnim kvalifikacijskim turnirima i pokušati izboriti OI. Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaćin Japan su zasada ekipe koje su osigurale nastup na olimpijskom turniru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi