Grčka pobijedila Bugarsku
Foto - FIBA

Kvalifikacije za EP

Grčka pobijedila Bugarsku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Grčke pobijedila je Bugarsku rezultatom 73:63 u susretu grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


U veoma zanimljivom susretu izabranici Thanasisa Skourtopoulosa su upisali važan trijumf i u dobrom raspoloženju stižu u Tuzlu na meč s BiH.

Bugarska je pružila jako dobru igru. Često je ova selekcija bila i u prednosti tokom prvog poluvremena, ali dobrom završnicom u finišu drugog perioda Grci stvaraju šest poena prednosti i na odmor odlaze sa plus šest, 40:34.

U nastavku je domaća selekcija kontrolisala rezultat. Bugarska je uspijevala u nekoliko navrata da ih ugrozi, ali do preokreta nisu mogli i Grčka je kvalifikacije otvorila pobjedom.

Grčka u drugom kolu gostuje selekciji BiH, dok će Bugari ugostiti selekciju Latvije.

Kvalifikacije za EP:

Grčka - Bugarska 73:63 (19:17, 21:17, 14:12, 19:17)

Grčka: Bochoridis 19, Chrysikopoulos 13, Giannapoulos 7, Katsivelis 5, Margaritis 5, Agravanis 5, Kaselakis 5, Kavvadas 7, Larentzakis 7, Mantzaris, Saloustros, Skoridilis.

Bugarska: Bost 14, Dimitrov 15, Kostov 3, Minchev 11, Zahariev, Avramov 1, Chernokojev, Gerogiev 2, Ivanov, Marinov 10, Vaklinov 8, Velikov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi