Legendarni Rick Pitino na klupi Grčke?

Nakon što je vodio Panathinaikos blizu i klupe grčke reprezentacije

Legendarni Rick Pitino na klupi Grčke?

Legendarni američki košarkaški trener Rick Pitino potvrdio je za grčke medije kako je u ozbiljnim pregovorima s košarkaškim savezom te zemlje o preuzimanju izborničke funkcije.

U prošloj sezoni, točnije u drugoj polovici Pitino je preuzeo Panathinaikos i dosta uspješno vodio grčki tim u Euroligi.

Pitino u petak slijeće u Atenu gdje će gledati utakmicu Eurolige između Panathinaikosa i Valencie te je povodom toga izjavio slijedeće:

"Dolazim pogledati utakmicu ali ću se sastati i sa čelnicima saveza i porazgovarati o mogućnosti preuzimanja reprezentacije. Radujem se tom izazovu. Tj. ako se dogodi, bit će veliki izazov raditi s reprezentacijom ove zemlje" - jasan je bio Pitino.

Grčka je na prošlom Mundobasketu osvojila razočaravajuće 11. mjesto i pred ovom reprezentacijom slijede teške kvalifikacije za preostala mjesta na Olimpijskim igrama. Grčki savez objavio je kako je odustao od kandidature za domaćinstvom jednim od 4 izlučna turnira zbog financijskih problema, a kao jedan od najvećih kandidata za jedan od izlučnih turnira spominje se Hrvatska čiji je savez podnio službenu kandidaturu FIBA-i. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi