Srbija u prijateljskoj utakmici savladala Grčku

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo

Srbija u prijateljskoj utakmici savladala Grčku

Esmer Oštraković

Košarkaške reprezentacije Grčke i Srbije odigrale su prijateljsku utakmicu, a pobjedu je ostvarila selekcija Srbije sa 71:64.

Jako dobru pripremnu utakmicu odigrale su ove dvije reprezentacije, a na kraju je u neizvjesnoj utakmici pobjedu ostvarila Srbija.

Krenulo je dobro sa obje strane, ali je ipak prva četvrtina ponudila malo poena. Nakon završetka prve četvrtine Srbija je imala prednost od tri razlike, a bilo je 16:13.

Drugi dio, baš kao i prvi, bio je jako izjednačen, a na kraju su na odmor sa vodstvom otišli košarkaši Srbije.

Naime, oni su i drugu četvrtinu bili bolji, te su na odmor otišli sa vodstvom od četiri razlike, a bilo je 39:35.

Treći period igre takošer je pripao Srbiji, ali nije to bilo neko ubjedljivo vodstvo, tako da je Grčka imala čemu da se nada u posljednjem periodu igre.

Ipak, Srbija je do kraja odigrala jako dobro, te su na kraju ostvarili pobjedu na ovoj prijateljskoj utakmici.

Srbiju već sutra očekuje nova prijateljska utakmica, a ovaj put protivnik će im biti reprezentacija Italije.

Nakon toga imaju odigrati i prijateljske utakmice protiv Portorika, Kine i Brazila, a naravno sve u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

Kada je riječ o Svjetskom prvenstvu Srbija će igrati prvo protiv Kine, a zatim i protiv Portorika i Južnog Sudana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi