Srbija bez Nikole Jokića na Svjetskom prvenstvu!

Sada je definitivno

Srbija bez Nikole Jokića na Svjetskom prvenstvu!

Edmir Škorić

Najbolji srbijanski košarkaš Nikola Jokić, NBA prvak i MVP finala iz prethodne sezone, neće biti u sastavu reprezentacija Srbije na nadolazećem Mundobasketu.

Iako su se u Srbiji nadali da će Jokić na kraju ipak biti s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, sada su otklonjene sve dileme.

Mozzartsport tvrdi da je centar Denver Nuggetsa donio odluku da propusti Mundobasket u Japanu, Indoneziji i Filipinama, gdje će Orlovi pokušati da obezbijede plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Danima su čelnici KSS ubjeđivali Jokića, pokušao ga je nagovoriti i novi kapiten Bogdan Bogdanović, ali je na kraju Jokić odlučio da propusti turnir.

Srbija je ranije ostala bez Vladimira Lučića koji je povrijeđen, nema ni Nikole Kalinića, a najvjerovatnije neće igrati ni Vasilije Micić koji se iz Anadolu Efesa seli u NBA ovog ljeta.

Oglasi

Srbija se nadala zlatu, međutim, uz ove pehove teško će to biti ostvarivo.

U ponedjeljak od 16 sati selektor Orlova Svetislav Pešić obratit će se medijima i objavit konačan spisak za Svjetsko prvenstvo.

Konferencija će biti održana u hotelu "Crown Plaza" i pored selektora obratiće se i predsednik KSS Predrag Danilović i novi kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Srbija se nalazi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Prije početka SP-a, Srbija će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, a jedan od rivala bit će i selekcija BiH. Taj meč očekuje se 1. avgusta.

Top Komentari

omer
Krije se u javnosti prava istina zbog cega Jokic ne zeli da igra za Srbiju. A to je zato sto je selektor Svetislav Pesic. Isti je razlog sto Kalinic i Micic ne zele da igraju. Igrali bi samo u slucaju da reprezentaciju vodi neko drugi. A u Srbiji se ovo vjesto krije i navode se sve kao neki drugi razlozi.
1 0
Sukedzo
Ipak su konjske trke prevagnule
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi