"Grčka zvijer" nezaustavljiva: Bucksi slavili u Madison Square Garednu
Grčki centar je opet dominirao i presudio u korist svoje ekipe.

Sjajna partija Antetokounmpa

"Grčka zvijer" nezaustavljiva: Bucksi slavili u Madison Square Garednu

Košarkaši Milwaukee Bucksa porazili su za Božić New York Knickse u Madison Square Gardenu sa 109:95. 

Bucksi igraju sjajnu sezonu i trenutno se bore za prvo mjesto na Istoku, dok su Knicksi ponovo vrlo loši pa je bilo i za očekivati ovakav rasplet situacije.

Domaći su se u prvom poluvremenu držali vrlo dobro i gubili su na odmoru samo dva razlike (46:48). Ipak, gosti su u trećoj dionici 'pomeli' sa parketa slabašne Knickse te su vrlo brzo otišli sa 16 poena razlike što su i održali do kraja meča.

Do trijumfa ih je naravno vodio Giannis Antetokounmpo sa 30 poena i 14 skokova, dok je Brook Lopez dodao 20 poena i četiri skoka. Dobar je bio još i Malcolm Brogdon sa 17 koševa, šest skokova i četiri asistencije.

U poraženom timu Kevin Knox je ubacio 21 poen, imao je šest skokova i tri asistencije. Po 14 poena su dodali Noah Vonleh i Tim Hardaway Jr. koji je imao i 10 skokova.

U nastavku noći imat ćemo priliku gledati još dva NBA meča, Houston - Oklahoma i Boston - Philadelphia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti